Odgovorio i Vučiću
418

Plenković: Sarađivali smo s Armijom BiH u ključnim trenucima, pobjednici ne diraju tuđe

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Premijer Hrvatske Andrej Plenković je danas na proslavi Oluje kazao da nije slušao govor srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, no ponovio je da nikome neće dati da izvrće historiju te da je Hrvatska vodila oslobodilačke obrambene operacije i pobijedila.

"Ne znam, nisam ga slušao. Ali ono što je važno i što sam rekao u govoru, Hrvatska nikad nikome neće dati da izvrće historiju", kazao je Plenković novinarima na obilježavanju Dana pobjede VRO Oluja u Kninu zamoljen da komentira govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Srbijanski predsjednik je na centralnoj državnoj komemoraciji žrtvama vojno-redarstvene akcije Oluja između ostalog rekao i da Hrvati nisu pobijedili, nego su išli tenkovima na djecu, žene i starce.

Plenković je rekao da je Hrvatska vodila oslobodilačke obrambene akcije i istakao saradnju s Armijom BiH i HVO-om.

"Hrvatska je vodila oslobodilačke operacije, obrambene operacije, vraćala je svoj okupirani teritorij, radila je u partnerstvu i s Armijom BiH i Hrvatskim vijećem obrane u ključnim trenucima oslobađanja i hrvatskih područja, i tako vađenja bihaćkog džepa od okupacije koja je trajala više od tri godine. Prema tome, onaj tko se bori i izborio se i pobijedio za svoje je pobjednik i ne dira tuđe", dodao je.