Hrvatska
6

Počinje suđenje Smiljani Srnec optuženoj za ubistvo sestre čije je tijelo nađeno u zamrzivaču

E.S.H.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros počinje suđenje Smiljani Srnec (45), koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Smiljana Srnec stigla je na sud u pratnji policije. U rukama je nosila zeleni fascikl s dokumentima. Danas bi trebala biti ispitana tri svjedoka, a suđenje će biti otvoreno za javnost, prenosi Index.hr.

Jasmini Dominić trag se potpuno izgubio 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. augusta 2005. godine.

Podsjećamo, optužnica tereti Srnec da je svojoj sestri zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te da joj je nanijela višestruke smrtonosne povrede u vidu prijeloma kostiju glave.

Međimurska policija je 16. februara ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhapšena istoga dana.

Tijelo je godinama ležalo u škrinji. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. No to nije bilo u prisutnosti odvjetnika te se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiteljima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina, piše Index.