Teška situacija
227

Požari u Podgori i Tučepima: "Turisti odlaze jer nemaju interneta, a ne zbog vatre"

D. Be.
Screenshot: Pixsell
Screenshot: Pixsell
Veliki požari i jutros bukte u Dalmaciji, a kako javljaju hrvatski mediji i dalje je najteže u Tučepima i Podgori uz aktivne požare na još nekoliko mjesta.
Načelnica općine Podgora Petra Radić izjavila je da je evakuirano 30-40 ljudi koji su smješteni u centru, no neki od njih su se kasno sinoć počeli vraćati kućama jer su objekti sačuvani i nema većih šteta, osim jedne nagorjele cisterne, piše Slobodna Dalmacija.

"Opožaren je veliki dio zaseoka, ali sve kuće su obranjene", kazala je Radić dodavši kako je pomalo bizarno što većina turista bježi iz kuća i apartmana jer nemaju internet vezu, a ne zbog bojazni od požara.

Pola sata prije ponoći, požar u Podgora Selu u zaseocima Šćekići i Marinovići stavljen je pod kontrolu, a preko noći ga je gasilo 317 vatrogasaca s Makarske rivijere i cijele Županije sa 70 vozila, a u pomoć su im pristigle kolege iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok se očekuje dolazak i oko 100 vatrogasaca s kontinenta.

Plameni "jezici" bili su visoki i do 30 metara, dok su Podgorani ostali u svojim objektima koje brane polijevajući ih vodom. Struje i dalje nema u cijeloj Podgori pa su prizori s požarišta još strašniji po mraku, a policija je zabranila prilaz Selu, piše Slobodna Dalmacija.

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa s kojima se vatrogasci bore od utorka, jučer u popodnevnim satima su izbili požari na području Marina - Vrsine (Splitsko-dalmatinska županija) i kod Pakoštana (Zadarska županija).