Šta je sve pronađeno
42

Slučaj kamufliranih kamera na sjeveru Kosova: Policija traga za dvoje Srba

B. H.
Foto: Kosovska policija
Foto: Kosovska policija
Kosovska policija u saradnji s obavještajnom službom ove zemlje je identificirala u četvrtak dvije lokacije na kojima su se nalazile kamuflirane nadzorne kamere za praćenje kretanja građana, institucija Vlade Kosova i međunarodne prisutnosti na sjeveru zemlje.
Policija je saopćila da su na dvije lokacije na kojima su provedene pretrese pronađene i oduzete dvije kamere, dva hard diska, radio baza, motorola i dvogled.

Povodom ovog slučaja, kosovske policijske jedinice tragaju za dvojicom osumnjičenih Srba.

"Policijske jedinice su nakon zaprimljene informacije o navedenom krivičnom djelu izvršile pretrese na dvije lokacije te su pronašle i oduzele dva fotoaparata, dva hard diska, radio bazu, motorolu i dvogled. O slučaju je obaviješten i državni tužilac, dok policijske jedinice tragaju za dvojicom osumnjičenih Srba u vezi s ovim slučajem. Slučaj se istražuje", navodi se u saopćenju kosovske policije.

Podsjećamo kosovski ministar policije Kosova Xhelal Sveçla je jučer objavio videosnimak na kojem tvrdi da se nalaze kamuflirane kamere aludirajući da su postavljene od Srbije te da je riječ o špijunskim mehanizmima.

"Prošlo je vrijeme kontrole sjevera naše zemlje od kriminalnih i terorističkih struktura Srbije. Zakon i red će vladati kao i svuda u našoj republici", naglasio je jučer Sveçla.