Potraga još traje
12

U Bijelom Polju proglašen Dan žalosti nakon dvostrukog ubistva, za osumnjičenim tragaju sve policijske snage

I. Sa.
Alija Balijagić (Foto: Arhiv Policije Crne Gore)
Alija Balijagić (Foto: Arhiv Policije Crne Gore)
Odlukom predsjednika crnogorske Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, proglašen je Dan žalosti na ovoj lokaciji povodom ubistva Jovana i Milenke Madžgalj.
Oni su ubijeni 25. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni Alija Balijagić, koji je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih djela zbog čega je godinama bio na izdržavanju kazni.

Prije nekoliko mjeseci je izašao iz zatvora, a za osumnjičenim policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog djela krađe puške.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog Balijagića i upozorenje mještanima Vraneške doline, ali i građanima Bijelog Polja da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ukoliko primijete bjegunca, odmah obavijeste pripadnike MUP-a, prenosi Tanjug.

Prema posljednjim informacijama, i dalje nije pronađen iako su u potragu za njim uključene sve raspoložive policijske snage i elitne vojne jedinice.

Gotovo cjelokupan sastav policije u potrazi je koristio termovizijske kamere, a nepregledne šume i sela Vraneške doline tokom dana nadlijetali su i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, prenosi Vijesti.me.

Sinoć se u potrazi priključio i Odred za posebne namjene, elitna specijalna jedinica Vojske Crne Gore, čiji su pripadnici poslati na područje na kojem se traga za Balijagićem.