Uzrok baterija skutera
972

U požaru u Novom Sadu nastradala šesteročlana porodica, djeca uzrasta od dvije do sedam godina

N. V.
Foto: Telegraf.rs
U Novom Sadu je tokom noći došlo do strašne tragedije u kojoj je poginulo šest osoba. Požar je zahvatio kuću u kojoj se nalazila porodica, odnosno roditelji i četvero djece.

Potvrđeno je da su preminuli članovi porodice koja je živjela na adresi na kojoj je došlo do požara, a četvero djece je bilo uzrasta od dvije do sedam godina: D. A. (29), M. S. (23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2), navode mediji.

Lokalni mediji u Vojvodini su objavili da je najvjerovatniji uzrok baterija skutera.

"Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Tijela nastradalih prenijeta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja", dodao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Liječnica Nikolina Marić iz Hitne pomoći rekla je za 021.rs da su došli na intervenciju u 2:45, ali da je već bilo kasno. Navodi da nisu mogli napraviti ništa osim konstatirati smrt više osoba. Prvi komšija kaže da je vidio vatru i pokušao ih dozvati, ali da ga nisu čuli.