Više povrijeđenih
51

U velikom požaru benzinske pumpe kod Splita poginula jedna osoba

A. L.
Foto: Dalmacija Danas
Foto: Dalmacija Danas
Jedna osoba je poginula u velikom požaru koji se dogodio danas na benzinskoj pumpi na autocesti A1, južno od Splita, javila je splitsko-dalmatinska policija.

Prema prvim informacijama, do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za sipanje goriva.

Kako je saopćila policija, osim jedne poginule osobe ima nekoliko povrijeđenih.

"Prema za sada prikupljenim informacijama u događaju jedna osoba smrtno stradala, više osoba je prevezeno na pružanje liječničke pomoć, također u događaju je oštećeno više vozila. Na mjestu događaja obaviti će se uviđaj", saopćila je splitska policija.

Troje ljudi je navodno prebačeno s opeklima u bolnicu. Tri automobila su, prema dostupnim informacijama, potpuno izgorjela. U gašenju požara učestvovalo je osam vatrogasaca čija intervencija je trajala blizu sat vremena.

Saopćenjem su se nakon tragedije oglasile i Hrvatske ceste.

"Povodom teške nesreće koja se dogodila na odmorištu Mosor na benzinskoj stanici, ovim putem izražavamo saučešće porodicama stradale osobe i želimo brzi oporavak svima kojima je bila nužna medicinska pomoć. Požar je ugašen za cca 15 minuta, međutim cijela vatrogasna akcija trajala je oko sat vremena. U toku je uviđaj, a odmorište je zatvoreno. Saobraćaj na autocesti odvija se bez zastoja", poručili su iz HAC-a.