Na terenu sve snage
0

Vatra u Dalmaciji ne miruje: Požarna linija kod Tučepa duga 18 kilometara, vatrogascima prijeti i bura

V. K.
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Požari koji su zahvatili područje Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj još uvijek su aktivni, a fronta požara na nekim dijelovima duga je čak 18 kilometara.

Prema podacima vatrogasnih službi, najteža situacija i dalje je kod Tučepa te je upravo na ovom području požarna linija duga 18 kilometara.

Već je izgorjelo 800 hektara niskog rastinja i borove šume, a vatrogascima koji se nalaze na ovom području ne ide u prilog ni to što se najavljuje bura.

"Nemamo problema ni s ljudstvom, sada su kanaderi riješili dio požarišta na putu prema Makarskoj. Na taj teško pristupačni teren će pješke otići tridesetak vatrogasaca, kojima će helikopter pokušati izbaciti vodu, te će vatru gasiti ručno", rekao je županijski vatrogasni komandant Ivan Kovačević za agenciju Hina.

Slična situacija je i u Podgori gdje je također izgorjela velika površina na kojoj se nalazilo nisko rastinje i borova šuma.

Kada je riječ o drugim područjima, vatrogascima trenutno najviše problema stvara požar kod Vrsina koji se nalazi u trogirskom području.

Vatra se na ovom dijelu približila kućama, a osim vatrogasaca na terenu su u četiri kanadera te jedan air tractor.

Povodom požara na području Zadra oglasila se i policija te su saopćili kako je zbog požara na predjelu Smokovića uhapšena jedna osoba, a koja se sumnjiči za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Požar na ovom području zahvatio je oko 1.000 hektara šume. U požaru je izgorjelo više drvenih baraka, kamp kućica te mopedi i automobili.