Čeka se duže od sat
78

Višekilometarske kolone na granicama u Hrvatskoj nakon mjera Italije i Austrije

Dž. L.
Foto: HAK
Foto: HAK
Višekilometarske kolone vozila zabilježene su danas na hrvatskim granicama nakon što su Italija i Austrija uvrstile Hrvatsku na listu visokorizičnih temalja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Čini se kako su se turisti iz Austrije i Italije, koji su boravili u našoj susjednoj zemlji, odlučili na prijevremeni prekid godišnjih odmora, javlja Index.hr. Ovo se posebno odnosi na Austrijance koji ostankom duže u Hrvatskoj ne žele rizikovati eventualni odlazak u samoizolaciju.

Prema izvještajima iz hrvatskih medija, pojačan je promet na saobraćajnicama u priobalnom dijelu Hrvatske, dok se na granicama čeka više od sat vremena. U smjeru Zagreba kod NP-a Lučko kolona je duga oko dva kilometra, a kod NP-a Demerje oko tri kilometra.

Podaci Hrvatskog autokluba (HAK) pokazuju da je pojačan promet i na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Republike Slovenije. Kolona vozila duga je oko tri kilometra, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Podsjećamo, prema odluci Vlade Italije, sve osobe koje iz Hrvatske ulaze u Italiju moraju imati negativan test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Putnici se mogu testirati i u roku od 48 sati od ulaska u Italiju. Ova odluka odnosi se i na italijanske državljane koji su boravili u Hrvatskoj.

Ista mjera važi i za sve koji iz Hrvatske ulaze u Austriju, a stupa na snagu od sutra, 17. augusta.