Beograd
193

Vučić na noćnom zasjedanju razmatrao situaciju s protestima u Srbiji, za danas najavio obraćanje

V. K.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nakon što je desetine hiljada građana izašlo na ulice Beograda povodom protesta protiv rudarenja litija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sastanak u Predsjedništvu zbog, kako kaže, krize koja se dešava.

Vučić i saradnici sastanak su započeli u subotu u 23:30 sati te je navedeno da je sastanak u funkciji svojevrsnog kriznog štaba.

"Vučić će u narednim satima donijeti odluku kako da riješi ovu situaciju", navela je beogradska Politika.

Prema informacijama iz Beograda, Vučić bi se danas u 11 sati trebao obratiti građanima Srbije te iznijeti dalje planove koji se tiču iskopavanja litija.

Brojni zvaničnici vladajuće stranke u Srbiji osvrnuli su se na organizaciju protesta te su izvrijeđali sve one koji su izašli na ulice glavnog grada Srbije.

Jedan od njih je i premijer Srbije Miloš Vučević koji je okupljene nazvao bandom.

"Jedni kao raspala banda idu da blokiraju, ne znaju ni sami šta, ali je bitno da ugroze funkcionisanje normalnim ljudima. Drugi se spremaju da, kako sami izjavljuju, iskopaju najveću raku u zgradi Predsjedništva. Kukavice i lažovi! Ekolozi koji ne sade drveće već kopaju rake, i ovako otvoreno i monstruozno prijete smrću predsjedniku Vučiću. Nećete ga uplašiti! A nećemo dozvoliti da ugrozite Srbiju zarad ličnih interesa koje podržavaju i Kurti, i ustaše i strane službe", napisao je Vučević na društvenoj mreži X.