Najavio druga hapšenja
365

Vučić o napadaču iz Beograda: Pratili smo ga, nedostajalo je samo sedam - osam dana za hapšenje

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće imati milosti prema terorizmu i da će u naredna tri do četiri dana biti uhapšena sva lica "indikativna na terorizam".
"Akcije će da traju tri do četiri dana sa onima koji su indikativni na terorizam da sve pohapsimo. Sad ih lovimo sve i hapšenje je pitanje trenutka i tehnike. Znamo i imena i sve drugo", rekao je Vučić novinarima ispred Urgentnog centra u Beogradu.

Vučić je saopštio da se ranjeni žandarm Miloš Јevremović uspješno oporavlja, da je svjestan i da će, čim se oporavi, biti odlikovan ordenom jer je pokazao izuzetnu hrabrost, vještinu, disciplinu i samokontrolu.

On je rekao da je ubijeni terorista Salahudin bio praćen i da je nedostajalo još sedam do osam dana da bude uhapšen i on i druge osobe, koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti, ali se čekalo da tužilac prikupi još dokaza.

"To su ljudi koji su ušli u ekstremističke krugove i praćeni su po liniji 'indikativni na terorizam'. Glavni terorista je sinoć došao da posjeti majku, ali se izgubila mogućnost praćenja. Mi ćemo akciju da nastavimo", objasnio je Vučić.

Vučić je razgovarao sa ranjenim žandarmom za koga kaže da je sada u veoma dobrom stanju.

"On je nevjerovatno vješto, ali na ozbiljan način reagovao i likvidirao teroristu i uspio da se uzdrži od vađenja strijele iz vrata, to je bilo ključno da ostane živ. Za to je potrebna nevjerovatna disciplina i kontrola. Kad je završio svoj posao sačekao je hitnu pomoć i policiju i sada je u veoma dobrom stanju i ne očekujemo teže i veće komplikacije", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da budu uhapšeni, jer nema dokaza.

"I onda dođete vi i pitate nas što ih nismo hapsili kada smo znali kakvi su, a bez dokaza ne možemo. Јoš i da im plaćamo naknadu što su bez dokaza bili u pritvoru", rekao je Vučić.