Odbio poziv iz Moskve
101

Vučić: Rekao sam Putinu da bih teško došao i da nemam važne posjete

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da nije prihvatio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina o posjeti Rusiji tokom održavanja samita BRICS-a od 22. do 24. oktobra u Kazanju.

Kada je riječ o predstavniku Srbije na samitu BRICS-a, Vučić je rekao da je razgovarao sa Putinom i to je jedini razlog zašto nije želio da saopšti dok ne kaže u lice onome od koga je dobio poziv - predsjednika Putina.

"To je izraz odgovornosti. Imali smo sadržajan razgovor. Razgovarali smo o proslavi oslobođenja Beograda, kao i o gasnom aranžmanu i očekujem da krenemo u razgovor o dugoročnom aranžmanu. Istog sekunda kada sam dobio poziv predsjednika Putina, rekao sam ruskom ambasadoru da imam dogovoreno sa Tuskom. Rekao sam Putinu i da nema ovih posjeta, bilo bi mi teško da dođem iz različitih razloga", kazao je Vučić.

On je rekao da će četiri ministra predstavljati Srbiju na samitu BRICS.

"Putinu sam rekao da bi mi bilo teško da dođem i da nema posjeta visokih zvanica koje nas očekuju i da vjerujem da to razumije".

Kabinet predsjednika Srbije saopštila je ranije danas da će Vučić sutra započeti radnu posetu Slovačkoj, tokom koje će učestvovati na trilateralnom samitu koji se održava u Komarnu.