"Najbolji u Evropi"
331

Vučić: Srbija će za tri godine pobjeći Hrvatskoj za 3,5 milijarde eura

V. K.
Pad BDP-a Srbije u trećem kvartalu iznosi 1,3 posto (Foto: EPA-EFE)
Pad BDP-a Srbije u trećem kvartalu iznosi 1,3 posto (Foto: EPA-EFE)
Nakon posebne sjednice Vlade Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je saopćio kako je Srbija prema najnovijim prognozama imala pad BDP-a u trećem kvartalu za 1,3 posto što je trenutno najbolji rezultat u Evropi.

"Najbolji smo, imamo najmanji pad u Evropi u trećem kvartalu", rekao je Vučić te se pohvalio kako će Srbija još više "pobjeći" drugim zemljama regiona.

"Srbija će za tri godine Hrvatskoj da pobjegne za 3,5 milijarde eura, a Crnoj Gori za još pet milijardi", slavodobitno je najavio Vučić.

On je istakao da će Srbija biti jedna od rijetkih zemalja koja će ne samo minimalac, već i plate u javnom sektoru i penzije uvećavati bez značajnijih negativnih efekata po budžet, to jest uz držanje zdrave privrede bez zaduživanja ove zemlje.

"Treba da budemo strpljivi i guramo našu ekonomiju naprijed. To ne znači da se bilo koga plašimo, da neko suštinski neće razumjeti našu poziciju, već da želimo dobre odnose sa svima, i jedina stvar u kojoj želimo da se takmičimo jeste ekonomija, stopa rasta BDP-a. Tim takmičenjem želimo da se ponosimo, u drugim oblastima ne želimo da se takmičimo", zaključio je prvi čovjek Srbije.