Važan sastanak
74

Vučić: Sutra ću razgovarati sa Zelenskim u četiri oka

G. M.
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će sutra imati sastanak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

"Sutra ću na zahtjev ukrajinskog predsjednika imati bilateralni sastanak s njim", saopćio je Vučić tokom obraćanja novinarima u Ateni.

Izjavio je da nema sumnje da će glavna tema razgovora biti Rusija. Dodao je kako će se među temama sastanka naći i pitanje priznavanja teritorijalnog integriteta Srbije i Ukrajine.

"Sjest ću i razgovarati s njim u četiri oka o svemu što se u posljednje vrijeme događalo oko Kosova, priznavanja ili nepriznavanja teritorijalnih integriteta i jednih i drugih", naglasio je.

Naveo jeda da poštuju teritorijalni integritet Ukrajine i nada se da će oni poštovati i integritet Srbije, prenosi Nova.rs. Istaknuo je kako vjeruje da će sutra imati "otvoren i dobar razgovor" sa Zelenskim. Priznao je kako bi potencijalno ukrajinsko priznanje Kosova predstavljalo "veliki udarac" Srbiji.

Inače, Vučić se nalazi u grčkoj prijestolnici, gdje će grčki premijer Kiriakos Micotakis večeras ugostiti čelnike zemalja zapadnog Balkana i država članica Evropske unije.