Lider koalicije "NADA"
215

Vučićeva alternativa u izbornoj noći veličala četničkog vođu Dražu Mihailovića

S. M.
Screenshot iz videosnimka na kojem Jovanović pjeva četničku pjesmu
Screenshot iz videosnimka na kojem Jovanović pjeva četničku pjesmu
Predsjednik Demokratske stranke Srbije i predsjednički kandidat koalicije Nacionalno demokratska alternativa (NADA) Miloš Jovanović na nedavno završenim izborima u Srbiji snimljen je kako proslavlja izborni rezultat pjevajući četničku pjesmu u kojoj se veliča Draža Mihailović.

Koaliciju "NADA" čini i Pokret obnove Kraljevine Srbije stoga nije iznenađujuće da Jovanović i njegove koalicione kolege javno simpatiziraju vođu četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu i osuđenog ratnog zločinca Dražu Mihailovića, s obzirom na to da je u pitanju stranka koju je osnovao Vojislav Koštunica.

U pitanju je stranka koja se protivila saradnji sa Haškom tribunalu i izručenju Slobodana Miloševića Hagu.

Ipak, sporno je da se "NADA" predstavlja alternativom Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, zajedno sa pokretom Dveri, i pokretnom Zavetnici.

Predstavnici opozicione "Ujedinjene Srbije" istakli su da ostavljaju mogućnost koalicije s NADA-om u Beogradu.

Nosilac liste koalicije "Ujedinjeni za pobjedu Beograda" Vladeta Janković na pitanje da li je spreman na saradnju s koalicijom NADA rekao je da je Jovanović izričito kazao da ne namjerava da ide u koaliciju s SNS-om.

Jovanović je nakon objavljenih rezultata za Gradsku skupštinu Beograda kazao da bi NADA mogla biti "jezičak na vagi".

"Deluje da vladajuća koalicija, dakle SPS (Socijalistička partija Srbije) i SNS (Srpska napredna stranka) ima 56 mandata od 110 odbornika u gradskoj skupštini. Sve i da ima manje, ja mislim da tu postoje neke liste koje bi rado s njima u koaliciju", rekao je Jovanović.