Žestoka reakcija
822

Stranka za BiH: O čemu Dodik hoće dogovor?

D. Be.
V.d. predsjednika SBiH Semir Efendić
V.d. predsjednika SBiH Semir Efendić
Iz Stranke za BiH reagovali su povodom izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je nakon sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom izjavio "da hoće dogovor i da se uradi sve da ne dođe do disolucije BiH".
"O kakvom dogovoru govori negator genocida i čovjek koji svakodnevno prijeti disolucijom Bosne i Hercegovine? Je li Dodik želi da se dogovorimo o tome da nije bilo genocida, da nije prilikom agresije protjerano i raseljeno preko 1 milion građana Bosne i Hercegovine?", pitaju iz SBiH.

Podsjetili su da Dodik koristi svaku priliku da vrijeđa Bošnjake i naziva ih konvertitima.

"Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine", saopćeno je.

Iz Stranke za BiH ističu kako su narod Republike Turske i predsjednik Erdogan uvijek bili prijatelji svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine, a Dodik ponižava jedan od tih naroda.

"U svojim licemjernim nastupima jedino mu se može vjerovati da želi disoluciju Bosne i Hercegovine i na sve načine pokušava ostvariti ono što se nije moglo genocidom i agresijom".