Rumunija
9

Andrew Tate i njegov brat ponovo uhapšeni, pod istragom su zbog teških optužbi

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kontroverzni influenser Andrew Tate i njegov brat Tristan zadržani su u pritvoru u srijedu navečer nakon što ih je privela rumunska agencija za teški kriminal DIICOT u sklopu istrage o novim optužbama protiv njih.

Braću Tate su već čekala suđenja za silovanje i trgovinu ljudima, ali bi se sada potencijalno mogla suočiti s dodatnim optužbama za seks i trgovinu maloljetnicima, kao i za pranje novca i pokušaj uticaja na svjedoke, kažu tužioci.

Andrew i Tristan Tate, koji imaju ogroman broj pratilaca na društvenim mrežama, negirali su sve prethodne optužbe protiv njih.

Prvi put su privedeni u Rumuniji u decembru 2022. godine, a zatim pušteni u kućni pritvor u augustu 2023. Prema saopštenju DIICOT-a ranije tokom dana, u srijedu ujutro su pretresene četiri kuće u glavnom gradu Bukureštu i u okrugu Ilfov.

Braća su potom odvezena u DIICOT u Bukurešt na ispitivanje - a potom su privedena sa lisicama i pod naoružanom stražom. Njima je određen pritvor od 24 sata.

Prema riječima advokata braće, oni su zadržani sve dok tužioci ne budu mogli tražiti od sudije da im produži pritvor, premjeste u kućni pritvor ili ih pusti na slobodu. Na pitanje BBC-ja šta ima da kaže o novim optužbama, Andrew Tate je preko ramena viknuo da su tužioci "očajni".

Optužbe je opisao kao "patetičnije od prvih".