Napetost i dalje visoka
90

Biden poslao novo upozorenje Iranu: Ponovo je iskoristio samo jednu riječ za poruku Teheranu

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napetost na Bliskom istoku povodom najava iranskog osvetničkog napada na Izrael zbog ubistva vođe Hamasa i dalje je na visokom nivou, a cjelokupnu situaciju još jednom je komentirao i američki predsjednik Joe Biden.

Naime, na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može se vidjeti kako Biden izlazi iz crkve, a baš u tom trenutku novinari koji su se okupili na tom mjestu "zasuli" su američkog predsjednika pitanjima.

Jedan od novinara postavio je Bidenu pitanje koja je njegova poruka Iranu, a baš kao i u prethodnih nekoliko slučajeva, američki predsjednik odgovorio je samo jednom riječju.

"Nemojte", izjavio je Biden i time poslao poruku Iranu da ne razmišlja o napadu na Izrael.

Podsjetimo, tu riječ je Biden iskoristio i 12. aprila povodom tadašnjih informacija o tome kako Teheran planira veliki napad na Izrael.

Dan kasnije, Iran je napao Izrael brojnim bespilotnim letjelicama.

Slično upozorenje Biden je poslao i nakon 7. oktobra 2023. godine i napada Hamasa kada je poslao poruku svim saveznicima ove palestinske grupacije.

"Dozvolite mi da još jednom kažem, bilo kojoj zemlji, bilo kojoj organizaciji, svakome ko razmišlja da iskoristi ovu situaciju. Imam samo jednu riječ - nemojte", rekao je tada Biden.