Slučaj iz 1993. godine
0

Bivša manekenka optužila Donalda Trumpa za seksualno zlostavljanje

N. Ž.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Stacey Williams, bivša manekenka optužila je Donalda Trumpa za seksualno zlostavljanje, a slučaj se navodno desio 1993. godine u njegovom tornju u New Yorku.

Kako je istakla Williams, Trumpa i nju je upoznao Jeffrey Epstein, američki seksualni prijestupnik, na jednoj zabavi 1992. godine.

Williams i Epstein su, prema njenim tvrdnjama, imali vezu u tom periodu, a još je dodala kako su "Epstein i Trump bili dobri prijatelji."

Navodno zlostavljanje dogodilo se nekoliko mjeseci kasnije, u kasnu zimu ili rano proljeće 1993. godine, kada je Epstein sugerirao tokom šetnje da on i Williams posjete Trumpa u Trump Toweru.

Malo nakon što su stigli, ona tvrdi da ih je Trump pozdravio, povukao Williams prema sebi i počeo je dodirivati. Rekla je da joj je stavio ruke "po cijelim grudima", kao i oko struka i na zadnjici.

Kazala je da je ukočila jer je bila "duboko zbunjena" onim što se događa. U isto vrijeme, rekla je da je vjerovala da je vidjela kako se dvojica muškaraca smiju jedan drugome.

Karoline Leavitt, portparolka Trumpove kampanje, pružila je izjavu odbacujući optužbe.

"Ove optužbe, koje je iznijela bivša aktivistkinja za Baracka Obamu i objavljene tokom događaja povezanog s kampanjom Harris dvije sedmice prije izbora, su potpuno lažne. Očigledno je da je ova lažna priča konstruisana od strane kampanje Harris", navodi se u izjavi Trumpove kampanje.