Posvećeni rušenju Putina
69

Bivši zastupnik u Dumi tvrdi da su ruski partizani ubili Dariju Dugina

N. V.
Ilija Ponomarov
Ilija Ponomarov
Bivši poslanik ruske Dume koji je izbačen zbog antikremljskih aktivnosti tvrdi da ruski partizani stoje iza automobilske bombe koja je digla u vazduh kćerku jednog od najbližih političkih saveznika Vladimira Putina.

Govoreći u Kijevu, gdje se trenutno nalazi, Ilija Ponomarov je naveo da je eksplozija u subotu naveče, u kojoj je ubijena Dugina, djelo Nacionalne republikanske armije. Tvrdi i da je ta armija zapravo grupa iz podzemlja koja djeluje unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima.

"Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije poslednjih mjeseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA)", rekao je on na opozicionom TV kanalu na ruskom jeziku koji je pokrenuo prošle godine u Kijevu.

On je dodao: "U blizini Moskve sinoć se desio značajan događaj. Ovaj napad otvara novu stranicu u ruskom otporu putinizmu. Novo, ali ne i posljednje”.

Njegove tvrdnje nije moguće provjeriti, istraga je u toku. Rusija je optužila ukrajince za državni terorizam, dok su oni negirali bilo kakvu umiješanost u ubistvo.