Reagirala Kamala Harris
62

Bizarna izjava Donalda Trumpa: "Ja sam otac vantjelesne oplodnje"

B. R.
Donald Trump, kandidat za predsjednika SAD-a (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump, kandidat za predsjednika SAD-a (Foto: EPA-EFE)
Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je sebe nazvao "ocem" vantjelesne oplodnje.

Bizarnu izjavu je dao u unaprijed snimljenom intervjuu u američkoj saveznoj državi Georgiji, a intervju je najavljen kao fokus na ženska pitanja i u publici tokom snimanja razgovora bile su žene. Intervju će se emitovati na prorepublikanskoj televizijskoj kući Fox News.

"Želim razgovarati o vantjelesnoj oplodnji. Ja sam otac vantjelesne oplodnje, pa želim da čujem pitanje o tome (...) Mi smo zaista stranka za vantjelesnu oplodnju. Mi želimo oplodnju, i to u potpunosti, a demokrate su nas pokušali napasti zbog toga. Mi smo za vantjelesnu oplodnju više od njih. Dakle, u potpunosti smo za to", poručio je Trump.

Njegova protivnica, demokratska kandidatkinja za predsjednicu i aktuelna potpredsjednica SAD-a Kamala Harris je reagirala na njegovu izjavu, pitavši se o čemu on govori.

Napomenula je da je upravo Trump odgovoran za zabrane abortusa širom SAD-a te da bi pravo na abortus moglo potpuno nestati ako ponovo bude izabran za predsjednika.