Šokantne tvrdnje
0

Boris Johnson u memoarima otkrio: Netanyahu je pokušao staviti "bubicu" u moj toalet

N. Ž.
Boris Johnson i Benjamin Netanyahu (Foto: EPA-EFE)
Boris Johnson i Benjamin Netanyahu (Foto: EPA-EFE)
Bivši premijer Velike Britanije Boris Johnson uskoro treba objaviti svoje memoare, a britanski mediji su već otkrili nekoliko zanimljivih tvrdnji, prije nego što je sama knjiga izašla. Posljednja među njima tiče se premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

Naime, kako tvrdi Johnson, Netanyahu je pokušao staviti "bubicu" za prisluškivanje u njegov toalet, prilikom posjete 2017. godine.

Johnson tvrdi da je njegov tim u toaletu pronašao uređaj za prisluškivanje nakon što je Netanyahu posjetio ovu prostoriju.

"On je otišao na neko vrijeme, i možda jeste ili nije slučajnost, ali mi se kaže da su kasnije, kada su radili redovno pretraživanje zbog prislušnih uređaja, našli prislušni uređaj u toaletnoj kabini", piše Johnson.

Daily Telegraph, koji je isječak objavio, je pitao bivšeg premijera da li može otkriti više detalja o onome što se dogodilo, a Johnson im je rekao: “Mislim da je sve što trebate znati o tom događaju je u knjizi.”

Podsjetimo, u prijašnjim isječcima Johnson je otkrio da je kraljica Elizabeta imala rak kostiju, te da je zbog vakcina protiv virusa Covid-19 planirao "ograničenu vojnu akciju" u Nizozemskoj.