Šok za cijelu državu
352

Da li je pokušaj atentata na Trumpa već odlučio izbore: "Ovo će biti potpuna pobjeda"

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Republikanski strateg John Thomas smatra da će atentat Trumpu vjerojatno omogućiti "potpunu pobjedu" na predsjedničkim izborima, piše Sky News.

Kazao je da je odmah nakon što je Trump ustao nakon pucnjave iz publike krenulo "epsko klicanje".

"Vidimo da se ljudi u cijeloj zemlji - bilo da vam se Trump sviđa ili ne - u ovom trenutku okupljaju iza Trumpa. Mislim da će ovo biti trenutak jedinstva. I pretpostavljam da će to dovesti Donalda Trumpa do potpune pobjede u novembru", rekao je Thomas.

Također je rekao da je zanimljiva Trumpova trenutna reakcija.

"U trenutku kad bi većina potražila zaklon, Donald Trump se odmah podigao, podigao šaku i izgovorio riječi 'borba, borba, borba', jer je shvatio da je veličina trenutka veća od njega samog i da je on u tom trenutku postao Amerika", kazao je Thomas.

Pojasnio je šta to znači za prosječnog Amerikanca.

"Mislim da je ovo trenutak u kojem Amerikanci žude za tom vrstom vodstva. Mislim da će ovaj trenutak postati puno veći od običnog pokušaja ubistva i više odraz Trumpove snage i njegove sklonosti da ne odustaje", zaključuje Smith.

Podsjećamo, na skupu bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa došlo je do pucnjave gdje je aktuelni kandidat Republikanske stranke povrijeđen, a dvije osobe su ubijene. Među njima je i napadač 20-godišnji Thomas Matthew Crooks.