Slijedi li novi okršaj?
24

Demokrate su namirisale krv i to žele iskoristiti: Od Trumpa zatražili novu debatu u oktobru

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je u sklopu debate na ABC-ju okončan prvi predizborni okršaj kandidata za predsjednika SAD-a, javnosti se obratio i tim Kamale Harris koji su izrazili zadovoljstvo načinom na koji je protekla prva debata.
Vrlo brzo nakon debate, tim se oglasio te su izrazili zadovoljstvo nastupom Harris, a spomenuli su i datum koji bi se mogao odrediti za drugu debatu.

"Pod jarkim svjetlima, američki narod je mogao vidjeti izbor s kojim će se suočavati ove jeseni na glasanju. Biramo između toga da idemo naprijed s Kamalom Harris ili nazad s Trumpom. To je ono što ste vidjeli večeras i ono što biste mogli vidjeti na drugoj debati u oktobru. Potpredsjednica je spremna. Da li je i Donald Trump?", rekla je glasnogovornica Jen O'Malley Dillon.

Za sada nije poznato da li će Trump pristati na drugu debatu, ali je indikativno kako je njegov savjetnik Chris LaCivita na navode u drugoj kampanji kratko odgovorio.

"Naravno. Treba je počistiti", poručio je.

Ono što je za sada poznato jeste da će kandidati za potpredsjednika JD Vance i Tim Walz održati debatu 1. oktobra u okviru gostovanja na CBS-u u New Yorku.