Neobična situacija
56

Djevojka istetovirala lik gradonačelnika Budimpešte pa izazvala i njegovu reakciju: "Malo mi je neugodno"

V. K.
Iako je poprilično neuobičajeno da se građani odluče da istetoviraju lik političara, djevojka iz Budimpešte odlučila se upravo na takav potez te je na tijelo istetovirala ni manje ni više nego lik gradonačelnika Budimpešte - Gergelyja Karacsonyja.

Djevojka je odlučila istetovirati lik prvog čovjeka Budimpešte na članku, a tattoo majstor je obrazložio kako su se odlučili na ovu ideju.

"Zapravo smo popili nekoliko piva i onda smo došli na ovu sjajnu ideju da to uradimo. Smrtno ozbiljno. Razmišljali smo ko bi mogao biti predložen među političarima. Karacsony je dobar momak, sladak je i sve je tako smiješno", rekao je.

Djevojka koja je istetovirala lik gradonačelnika Budimpešte rekla je kako nije požalila zbog ovog čina.

"Ako kasnije zažalim, mogu to prikriti bilo čime", rekla je.

Tetovaža je privukla pažnju i samog Karacsonyja kojeg su kolege informisale o svemu. Prema riječima tattoo majstora, kada je vidio tetovažu, gradonačelniku je bilo neugodno što je mogao vidjeti svoje lice u odrazu nekog drugog.

"Pa, malo mi je neugodno. Inače, djevojka je bila jako korektna i obećao sam joj da ću učiniti sve da ne požali zbog te tetovaže. Inače, nisam za tetovaže, borim se i sa svojom djecom da ublažim njihove želje u tom pogledu. Nadam se da to neće postati moda", poručio je Karacsony.

Iako je tattoo majstor ponudio gradonačelniku Budimpešte da se revanšira tako što će istetovirati lik djevojke, on je to odbio.