O sastanku s Bećirovićem
49

Dodik dan prije posjete Scholza Beogradu kaže da je on jedan od najvećih rušitelja Dejtona

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za da član Predsjedništva BiH Denis Bećirović hoda po svijetu, zloupotrebljava funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i nastavalja da širi laži o Republici Srpskoj.
Također, dodao je da su oni koji slušaju "te njegove gluposti" postali gori od njega, ne pitajući ga ni za legitimitet, ni da li on uopšte može da iznosi bilo kakve stavove "u ime državne zajednice BiH, sastavljene od dva ravnopravna entiteta."

"Oni koji slušaju Bećirovićeve baljezgarije, ruše BiH više i od njega samog, a upravo je Olaf Scholz jedan od onih koji je najveći rušitelj dejtonske BiH", istakao je predsjednik RS-a za Srnu.

Predsjednik RS-a je naglasio da je više i pticama na grani poznato da bošnjački političari, iz bilo koje partije da dolaze, nastavljaju politiku Alije Izetbegovića i pokušavaju da privatizuju BiH, a time ustvari samo doprinose rušenju dejtonske BiH i Dejtonskog sporazuma.

"Denis Bećirović nema nikakvu ulogu u BiH, a pogotovo ne da priča u njeno ime. On kao član i, trenutno, predsjedavajući Predsjedništva može da iznosi samo stavove koji su usaglašeni na nivou Predsjedništva, a inače ima samo tehničku dužnost da organizuje sastanke i obavlja protokolarne aktivnosti. Sve ostalo što se tiče državne zajednice BiH, može da govori samo na osnovu usaglašenog stava tri člana Predsjedništva", rekao je Dodik i poručio da bi i on i oni koji slušaju "njegova lupetanja" kao prvo trebali da pročitaju Dejtonski sporazum.

Dodik je rekao da je svaki komentar na Bećirovića, inače, "ostrašćenog srbomrsca", suvišan jer je on "jedan od onih tipova koji je umislio da je BiH njegova prćija".

Inače, njemački kancelar Scholz, s kojim se danas sastao Bećirović, sutra diolazi u Beograd razgovarati sa srbijanskim predsjedni9kom i Dodikovim prijateljem Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje da prokomentariše najnovije saopštenje Ambasade SAD u Sarajevu, Dodik je rekao da je taj "najnoviji propagandni bilten kauboja Marfija (ambasador Michael Murphy op. a.) notorna laž, te da odavno nije čuo veću i brutalniju neistinu.

"To je aposlutna laž i nevjerovatno koliko taj Murphy, zaslijepljen mržnjom prema Republici Srpskoj i svemu srpskom može da laže i izmišlja, dok sa drruge strani ovi za 20 godina nisu imali promet od milijardu i stotinu miliona KM. Iako odlično poznajem Murphyjeve kapacitete, ipak sam negdje možda i vjerovao da može da osmisli malo inteligentniji pamflet protiv Republike Srpske u koji bi bar neko povjerovao, ali ovaj put je prevazišao i sam sebe. Izgleda da mu ama baš nikako ne ide ni na jednom polju", naglasio je Dodik.