Provokacija za Harris?
56

Donald Trump ispunio obećanje: Dijelio pomfrit iz McDonald'sa glasačima u ključnoj saveznoj državi

N. Ž.
Donald Trump radio u kuhinji McDonaldsa (Foto: Reuters)
Donald Trump radio u kuhinji McDonaldsa (Foto: Reuters)
Kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump posjetio je mjesto Feasterville-Trevose u saveznoj državi Pennsylvaniji, te je tim povodom došao u lokalni McDonald's i dijelio pomfrit.

Trump je na svojim predizbornim skupovima širom SAD-a najavljivao da će doći u jednu poslovnicu ovog lanca brze hrane i raditi u kuhinji, a razlog je činjenica da je njegova protukandidatkinja Kamala Harris u više navrata isticala da je radila u McDonald'su u svojoj mladosti.

Kandidat Republikanske stranke je to stavio u pitanje, rekavši kako Harris to nikada nije radila, i da će on "raditi 10 minuta što će biti više nego što je Harris ikada bila zaposlena u McDonald'su."

Trump je tako radio na pravljenju pomfrita, kojeg je kasnije posluživao posjetiocima ovog lokalnog McDonald'sa. Svu hranu koju je podijelio je također i platio, što je istakao u razgovoru s glasačima.

Inače, vrijedi istaći da je Trump veliki obožavatelj hrane iz McDonald'sa. Njegovi saradnici su često isticali kako je "opsjednut" hranom iz ovog lanca brze ishrane, dok su Trumpovi biografi javno govorili kako on više svojih dnevnih jela kupuje upravo iz McDonald'sa.

Naravno, Trump će ovo obilato iskoristiti u svojoj predizbornoj kampanji, imajući u vidu komentare koje je, u ovom kontekstu, dao o svojoj protukandidatkinji.