Predsjednički kandidat
34

Donald Trump pristao na saslušanje FBI-a o atentatu

S. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši američki predsjednik Donald Trump pristao je da ga FBI sasluša u okviru istrage o neuspjelom atentatu na njega u Pennsylvaniji.

Očekivano saslušanje s Trumpom dio je standardnog protokola FBI-a da razgovara s žrtvama tokom istrage. FBI je u petak saopćio da je Trump pogođen u uho metkom ili komadom od jednog metka tokom atentata 13. jula na predizbornom skupu u Butleru u Pensilvaniji.

"Želimo da dobijemo njegovu perspektivu o onome što je primijetio. To je standardni razgovor sa žrtvom koji bismo obavili sa bilo koju drugom žrtvom zločina, pod bilo kojim drugim okolnostima", rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI-a u Pitsburgu".

Kroz više od 450 saslušanja, FBI je dočarao portret napadača, Thomasa Matthewa Crooksa, koji otkriva da je on "veoma inteligentan", ali povučen 20-godišnjak čiji je primarni društveni krug bila njegova porodica i koji je imao nekoliko prijatelja. Čak i na platformama za online igre koje je Crooks posjećivao, činilo se da su njegove interakcije s kolegama bile minimalne, kaže FBI.