Čudna objava
0

Donald Trump totalno gubi konce: Najavio da bi Biden ipak mogao biti kandidat za predsjednika

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši predsjednik Donald Trump na svojoj platformi društvenih medija Truth Social pisao je o mogućnosti da predsjednik Joe Biden "sruši" Demokratsku nacionalnu konvenciju u pokušaju da "povrati nominaciju" od potpredsjednice Kamale Harris.

Biden je prije više od dvije sedmice objavio da odustaje od predsjedničkih izbora 2024. godine nakon razočaravajućeg rezultata u debati i vala demokratskog pritiska, dok je također podržao Harrisa.

U svom postu u utorak, Trump je izbacio svoju tipičnu retoriku, uključujući prozivke, dok je ciljao na Harrisa, Bidena i druge.

"Kakve su šanse da će Crooked Joe Biden, NAJGORI predsjednik u historiji SAD-a, čije je predsjedništvo bilo protuustavno UKRADENO od njega od strane Kamabla, Barrack HUSSEIN Obama, Crazy Nancy Pelosi, Shifty Adam Schiff, Cryin' Chuck Schumer i drugi na ludoj ljevici, RUŠITI nacionalnu konvenciju demokrata i pokušati vratiti nominaciju, počevši tako što če me izazvati na još jednu DEBATU", napisao je Trump.

Trump je nastavio: "Osjeća da je napravio povijesno tragičnu pogrešku predajući mjesto predsjednika SAD-a, DRŽAVNI UDAR, ljudima na svijetu koje najviše mrzi, i želi to natrag, ODMAH!!!"

Harris je u ponedjeljak službeno osigurala nominaciju za demokratskog predsjedničkog kandidata.

Harris je u utorak objavila svoj izbor za potpredsjednicu, imenujući guvernera Minnesote Tima Walza za svog kandidata za potpredsjednicu. U objavi za X, bivši Twitter, Harris je djelomično rekla: "Kao guverner, trener, učitelj i veteran, on je dobar za radničke porodice poput njegove. Sjajno je imati ga u timu. A sada prijeđimo na posao".

Trumpova kampanja također je komentirala Harrisov odabir Walza u utorak, rekavši: "Nije iznenađenje da liberalka iz San Francisca Kamala Harris želi Tima Walza koji bi bio kandidat zapadne obale za svog partnera, Walz je proveo svoj guvernerski mandat pokušavajući preoblikovati Minnesotu u slika Golden Statea".

Na Truth Socialu, Trump je također prozvao Harris-Walz "Ovo je najradikalniji ljevičarski duo u američkoj historiji. Nikada nije bilo ništa slično i nikada više neće biti".

Politički analitičar Craig Agranoff rekao je u utorak za Newsweek da Trumpovi komentari pokazuju da je "jasno da se politička retorika pojačava kako se približavamo izbornoj sezoni".

"Iako je neizvjesno razmatra li predsjednik Biden ponovno svoju nominaciju, važno je prepoznati ove izjave kao dio šire strategije za jačanje njihovih baza", dodao je Argranoff.

Na pitanje o Trumpovom vrijeđanju Harrisa i Walza, Agranoff je rekao: "Što se tiče etiketiranja liste Harris-Walz kao 'najradikalnijeg lijevog dvojca u američkoj historiji', to je subjektivna karakterizacija s namjerom da se dopadne određenim segmentima birača. U konačnici, američki ljudi će donositi svoje prosudbe na temelju politike i učinka, a ne stranačkih etiketa".