Ranio policajca
17

Drama u Austriji: Osumnjičeni za ubistvo žene se zabarikadirao, prijeti eksplozivom

B. H.
Foto: ORF
Foto: ORF
Austrijska policija provodi veliku akciju u mjestu Zistersdorf, blizu granice sa Slovačkom, u pokušaju da uhvati 59-godišnjeg Slovaka osumnjičenog za ubistvo starije žene.

Muškarac se navodno krije u jednom od lokalnih objekata ili vinskih podruma, a osim naoružanja, sa sobom ima i eksploziv.

Prema izvještajima austrijske javne televizije ORF, osumnjičeni je već aktivirao jednu eksplozivnu napravu, teško ranivši člana specijalne jedinice koji učestvuje u operaciji.

Tokom noći na subotu, policija je evakuirala desetak kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini vinskih podruma u Zistersdorfu, s obzirom na to da se pretpostavlja da se osumnjičeni skriva upravo u jednom od njih. U akciju je uključeno 120 policajaca, među kojima su pripadnici specijalne jedinice Cobra i stručnjaci za eksploziv.

Prema riječima policijskog glasnogovornika Johannesa Baumschlagera, 65-godišnja žena pronađena je mrtva u lokalnom vinogradu s ubodnim ranama. Osumnjičeni za ubistvo je 59-godišnji slovački državljanin, koji je navodno poznavao žrtvu, a svjedoci su ga vidjeli kako bježi u blizini mjesta zločina.