Više povrijeđenih
0

Dva izraelska vojnika poginula prilikom pada helikoptera u Gazi

A. L.
Foto: X
Foto: X
Dva vojnika Izraelskih odbrambenih snaga su poginula, a nekoliko je povrijeđeno kada se u srijedu rano ujutro helikopter IDF-a srušio u južnom pojasu Gaze, što je vojska opisala kao nesreću.

Izraelske odbrambene snage saopćile su da su poginuli Daniel Alloush (37) iz Tel Aviva i Tom Ish-Shalom (38) iz Nes Harima.

Obojica su služili u IAF-ovoj elitnoj jedinici traganja i spašavanja 669.

Prema početnoj istrazi IAF-a, UH-60 Black Hawk iz 123. eskadrile odletio je u Rafah sa medicinskim timom Jedinice 669 u utorak navečer kako bi evakuirao borbenog inženjera teško ranjenog u borbama u tom području.

Tokom završne faze sletanja unutar kampa izraelske vojske u Rafi oko 12:30 ujutro, helikopter je udario u tlo umjesto da pravilno sleti.

Prema istrazi, helikopter nije pogođen neprijateljskom vatrom, a do pada je došlo nekoliko trenutaka prije nego što je trebalo da sleti, što znači da nije pao sa značajnije visine.

Helikopter je teško oštećen u padu, a svi koji su bili u njemu su povrijeđeni.

Sveukupno, dva vojnika su poginula, a još osam je prebačeno u bolnice, uključujući inženjera koji je teško povrijeđen tokom borbi u Rafi.

Među teško ranjenima u padu bila su dva pilota i mehaničar iz 123. eskadrile IAF-a i doktor rezervista i još jedan vojnik iz jedinice 669.

Pored toga, u nesreći su lakše ranjeni ljekar rezervista Jedinice 669 i još jedan mehaničar iz 123. eskadrile, saopšteno je.

Teško ranjeni borbeni inženjer, koji je trebalo da bude evakuisan od srušenog Black Hawka, služio je u 710. borbenom inžinjerijskom bataljonu.