Na dubini od 50 metara
31

Dva tijela pronađena u olupini potonule jahte na Siciliji, ronioci na terenu

D. B.
Ronioci su pronašli dva tijela u olupini jahte Bayesian, koja je u ponedjeljak potonula tokom oluje kod obale Sicilije, javljaju italijanski mediji, prenosi BBC.
Pouzdani izvori bliski operaciji potrage su rekli da su tijela dvoje nestalih putnika pronađeni u olupini jahte, a zasad nije poznato o kome je riječ. Civilna zaštita Sicilije je tokom dana potvrdila ovu informaciju te je navela da su ronioci već krenuli u akciju izvlačenja tijela stradalih.

La Repubblica navodi da su tijela uočena iza dva madraca, dok drugi mediji nezvanično navode da je riječ o jednom muškarcu. Tijelo kuhara Recalda Thomasa, koji je radio na jahti kao kuhar, pronađeno je još u ponedjeljak.

Jahta se nalazi na dubini od 50 metara, a ronioci su uspjeli doći do nje. Prvo su na površinu izvukli jedno tijelo, koje je u vreći transportovano na obalu.

Prije nego su ronioci ušli u vodu, nestalim se smatralo šest osoba, a to su britanski biznismen Mike Lynch, njegova kćerka Hannah, predsjednik Međunarodne banke Morgan Stanley Jonathan Bloomer, njegova supruga Judy, partner pravne kompanije Clifford Chance Chris Morvillo i njegova supruga Neda, dizajnerica nakita.

Recimo i da je nakon nesreće spašeno 15 ljudi, među kojima i jednogodišnja djevojčica.