Svijet
506

Eksplozija u centru Istanbula, najmanje četvero mrtvih

Klix.ba
Foto: Anadolija
(Foto: Anadolija)
Snažna eksplozija desila se jutros u ulici Istiklal u Istanbulu, a prema prvim informacijama smrtno je stradalo više osoba.

Eksplozija se desila na prometnoj ulici u centralnom dijelu grada. Prema pisanju turskih medija u eksploziji koja se desila u 10:00 po našem vremenu, a prema posljednjim informacijama poginulo je četvero, a ranjeno 20 osoba.

Na mjestu događaja se nalazi veliki broj vozila hitne pomoći i policije. Poduzete su visoke mjere sigurnosti, a blokirani su trgovi Taksim i Galatasaraj. CNN piše kako je riječ o samoubilačkom napadu mada zasad ne postoje zvanični podaci.

Turska svjedoči povećanom broju samoubilačkih napada u posljednjih nekoliko mjeseci. U oktobru je u Ankari poginulo 100 osoba kada se bombaš samoubica privržen Islamskoj državi raznio za vrijeme okupljanja ljevičara i pripadnika kurdske manjine.

Prošle sedmice, također u Ankari, 37 osoba je poginulo kada se dvoje pripadnika kurdske separatističke terorističke organizacije TAK automobilom zaletjelo u autobusku stanicu.