Kontroverzne izjave
53

Elon Musk i Keir Starmer u sukobu zbog protesta ekstremnih desničara: Nema opravdanja za takve komentare

N. Ž.
Keir Starmer, Elon Musk
Keir Starmer, Elon Musk
Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk je izazvao brojne kontroverze svojim komentarima na proteste ekstremnih desničara u Velikoj Britaniji, a sada je stigao odgovor iz kabineta premijera ove države Keira Starmera.
Grupe koje se povezuju s radikalnom desnicom u Velikoj Britaniji su održale više protesta širom ove zemlje, a neki od njih su rezultirali i sukobima s britanskom policijom.

Keir Starmer, premijer Velike Britanije, žestoko je reagovao na ove proteste, obećavajući pravne posljedice za demonstrante koji su učestvovali u nasilju.

U komentaru na ovu reakciju britanskog premijera, Elon Musk je rekao da je "građanski rat u Velikoj Britaniji neizbježan", te je kritikovao Starmera zbog različitih reakcija na proteste, koji su se ranije odvijali u ovoj zemlji, a koje nisu organizovale grupe povezane s desnicom.

Musku je stigao odgovor iz kabineta premijera Starmera, a njegovi komentari su nazvani "problematičnim."

"Nema opravdanja za takve komentare. Ono što smo vidjeli u ovoj zemlji je organizirano i ilegalno nasilničko ponašanje koje nema mjesto na našim ulicama ili na internetu", rečeno je iz Starmerovog kabineta.

Ranije je britanski premijer rekao da će vlada ove zemlje imati legalni odgovor i na podsticanje nasilja preko društvenih mreža, što je bilo interpretirano kao prvi odgovor Starmerove vlade na Muskove komentare.