Kaže da će zvati i Papu
181

Erdogan se pridružio kritikama otvaranja OI u Parizu: Ovo je uvreda za nas koliko i za katolike

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u utorak ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu zbog "nemorala protiv svih kršćana" i rekao da će nazvati papu Franju kako bi razgovarali o tome.

"Nazvat ću papu što je prije kako bismo razgovarali o nemoralu počinjenom protiv kršćanskog svijeta" , rekao je Erdogan u izjavi govoreći o ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Kazao je da otvaranje Olimpijskih igara nije samo uvreda za kršćane.

"Sramotna scena u Parizu uvrijedila je ne samo katolički svijet , ne samo kršćanski svijet, nego i nas koliko i njih. Nemoral prikazan na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu još je jednom istakao razmjere prijetnje s kojom se suočavamo", rekao Erdogan.

Očekivalo se da će Erdogan prisustvovati ceremoniji, ali je rekao da ga je upozorenje njegove unuke uvjerilo da se povuče.

"Rekao sam da mogu doći. Ali moja 13-godišnja unuka mi je rekla da ne idem, oni će organizirati LGBT događaj. Pokazala mi je slike na Instagramu. Možete li zamisliti da je sportski događaj koji je trebao ujediniti ljude otvoren s neprijateljstvom prema vrijednostima čovječanstva? Ono što je učinjeno u Parizu je projekt koji ima za cilj povući ljude na razinu nižu od životinja", kazao je na kraju Erdogan.

Podsjećamo jedna scena tokom otvaranja Olimpijskih igara u petak uključivala je plesačice i drag queens koja je podsjećala na Posljednju večeru, posljednji obrok koji je Isus podijelio sa svojim apostolima.