Prvo su je pretukli
0

Francuska: Maloljetnici osumnjičeni za silovanje, uvrede i antisemitsko nasilje nad djevojčicom

I. Sa.
Dvojica maloljetnika su osumnjičena za silovanje, prijetnje smrću, uvrede i antisemitsko nasilje nad 12-godišnjom djevojčicom u Courbevoieu u Francuskoj.

Treći maloljetnik je osumnjičen da je pomagao i svjedočio silovanju.

Istraga je otvorena u subotu uveče nakon što su djevojčica i njeni roditelji podnijeli prijavu policiji u mjestu Courbevoie u blizini Pariza, navodeći da su je u parku u blizini njene kuće napala tri tinejdžera koji su je vrijeđali antisemitskim uvredama prije nego što su je odvukli i grupno silovali.

Trojica napadača godina 12, 13 i 14 godina su pretukli djevojčicu i silovali je uz "prijetnje smrću i antisemitske primjedbe", navodi neimenovani policijski izvor.

Dvojicu od trojice napadača identifikovala je drugarica od djevojčice koja je bila s njom u parku u trenutku napada, a sva trojica maloljetnika su uhapšena u ponedjeljak.

Prema Le Parisienu, jedan od osumnjičenih je bio djevojčin bivši dečko koji je priznao napad i rekao da je to uradio iz osvete nakon što je od njega sakrila svoj vjerski identitet. Francuski mediji objavili su da su istražitelji otkrili antisemitski sadržaj na telefonu osumnjičenog, iako to nije potvrđeno.

Nakon napada, djevojka je prebačena u lokalnu bolnicu gdje je podvrgnuta ginekološkom pregledu koji je potvrdio da je silovana.

Ured javnog tužilaštva u Nanteru potvrdio je lokalnim novinama da se protiv tinejdžera vodi istraga zbog sumnje za "teško silovanje, teški seksualni napad, pokušaj iznude, narušavanje privatnosti, prijetnje smrću" i za napad. Oni su također bili pod istragom zbog nasilja i govora mržnje zbog antisemitske prirode napada.

Jednom od trojice osumnjičenih određen je pritvor, a druga dvojica su u policijskom pritvoru zbog godina.

Oni su se trebali pojaviti pred sudijom u utorak, a tužioci su zatražili da ostanu u pritvoru dok im ne bude podignuta optužnica i suđenje.