Sirene nisu radile
0

Hagari: Istražit ćemo kako su Hezbolahovi dronovi ušli u Izrael bez aktiviranja upozorenja

A. Ku.
Daniel Hagari (Foto: Times of Israel)
Daniel Hagari (Foto: Times of Israel)
Portparol izraelske vojske Daniel Hagari rekao je da će biti pokrenuta istraga o tome kako su dronovi koji je lansirao Hezbolah ušli u Izrael u bez aktiviranja upozorenja.

Hagari se oglasio iz vojne baze, u blizini Binyamine koja je napadnuta, i rekao da će ovaj incident biti istražen.

Bespilotne letjelice Hezbolaha lansirane su iz Libana oko 19:00 sati po lokalnom vremenu, rekao je Hagari, dodajući da je Izraelu potrebno poboljšanje odbrane.

Hezbolah je saopćio da je lansirao desetine raketa s ciljem angažovanja izraelskih sistema protuzračne odbrane, dok je također lansirao nekoliko bespilotnih letjelica, od kojih su neke korištene prvi put, prema područjima Acre i Haife.

"Ove bespilotne letjelice su bez detekcije probile izraelske odbrambene radare i stigle do cilja u kampu za obuku elitne brigade Golani u Binyamini, južno od okupirane Haife, i eksplodirale u prostorijama u kojima je desetine oficira i vojnika pripremalo napad na Liban ubivši i ranjavajući desetine njih", rekao je Hezbolah.

IDF kaže da su u napadu poginula četiri vojnika, dok su službe hitne pomoći saopćile da je više od 60 ljudi povrijeđeno.