Neke pogodile mete
0

Hezbolah je cijelu noć intenzivno testirao izraelsku odbranu: Ispaljeno više od 50 raketa

V. K.
Snage libanskog Hezbolaha pokrenule su novi napad na Izrael, a ovaj put ispaljeno je preko 50 raketa na sjever ove zemlje.

Prema saopćenju izraelske vojske, Hezbolah je lansirao više od 50 raketa na područje sjevera Izraela, tačnije Kiryat Shmone.

Prvi napadi uslijedili su već oko 1 i 2:30 ujutro kada je Hezbolah ispalio 20 raketa, a izraelska vojska većinu projektila je presrela uz pomoć protivzračne odbrane.

Ipak, određene rakete su uspjele zaobići PVO, a prema izvještaju jedna od njih pogodila je stambenu zgradu, dok je druga pala na ulicu i prouzrokovala značajnu štetu.

Već oko 5:30 ujutro iz Libana je ispaljen novi baraž od 30 raketa.

"U napadima nije bilo povrijeđenih, a iz Hezbolaha su potvrdili kako je ovaj napad bio osveta za izraelski napad na libanski grad Froun u kojem su ubijena tri radnika hitne pomoći", piše Times of Israel.

Povodom napada oglasio se i Hezbolah te su naglasili kako će islamski otpor nastaviti podršku Palestini te su poručili kako su tokom subote pogodili niz lokacija na sjeveru Izraela.

Između ostalog, iz Hezbolaha tvrde kako je pogođena baza na planini Neria, ali i novi štab 91. divizije izraelske vojske.

"Napadi su izvedeni u znak podrške palestinskom narodu koji se nalazi pod cionističkom okupacijom te u znak odbrane naše domovine Libana i njegovog naroda", navedeno je.