Nije bio na 7. spratu
0

Hezbolah negirao da je atentat na Shukra izvršen kako je to opisao Wall Street Journal

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hezbolah je u nedjelju kategorički demantirao izvještaj Wall Street Journala o izraelskom ubistvu višeg komandanta Fuada Shukra.
U saopćenju, Hezbolahov ured za odnose s medijima rekao je da je WSJ pun laži i potpuno neutemeljen. Naglašeno je da se niti jedan od trojice novinara, za koje list navodi da su oni napisali članak, nije susreo niti jednog dužnosnika Hezbolaha.

"Ovime, narativ, koji je u osnovi lažan i pripisuje se lažnom izvoru, postoji samo u mašti pisaca i nema ništa drugo nego propagirati za cionističkog neprijatelja. Spomenute novine kao i brojni libanski i arapski mediji navikli su objavljivati ​​takve lažne narative bez ikakvog pregleda ili provjere, budući da se oslanjaju na svoje stavove na takvim navodima u pokušaju da služe cionističkoj shemi", navode iz Hezbolaha.

U nedjeljnom članku WSJ-a, pod naslovom: "Kako je Izrael ubio duha", tvrdi se da je izraelska obavještajna agencija Mossad probila komunikacijsku mrežu Hezbolaha i iskoristila telefonski poziv da prati i ubije Shukra.

Komentirajući članak, Salem Zahran, direktor Media centra, opovrgnuo je navode WSJ-a, ustvrdivši da Hezbolah ne djeluje na ovaj način.

Naglasio je da Shukr nikada nije bio na sedmom spratu tokom atentata u bejrutskom Dahiyehu, suprotno tvrdnjama u izvještaja.