Najviše oko Haife
111

Hezbolah objavio nevjerovatan video: Bez problema snimili brojne vojne lokacije u Izraelu

V. K.
Libanski Hezbolah objavio je novi videosnimak koji je zabilježila njihova bespilotna letjelica, a na kojem je prikazan nadzor brojnih vojnih lokacija u Izraelu.

U skoro desetominutnom videosnimku, Hezbolah tvrdi kako je letjelica za nadzor analizirala niz vojnih lokacija u Izraelu, uključujući aerodrome i more u blizini grada Haife koji se nalazi 27 kilometara od libanske granice.

Za sada ostaje nejasno kada je snimak nastao, ali ono što je od ranije poznato jeste da je lider Hezbolaha Hassan Nasrallah izjavio kako je ova grupa slala bespilotne letjelice za nadzor nad Haifom.

"Snimci uključuju i dio baze izraelske mornarice kao i nekoliko ratnih brodova za koje se tvrdi da pripadaju izraelskoj podmorničkoj jedinici Shayetet 7", piše Times of Israel.

Osim luke u Haifi, Hezbolah tvrdi kako je bez problema snimio strateške vojne lokacije širom sjevera Izraela, uključujući i sisteme protivzračne odbrane Iron Dome te stambene četvrti.

U posljednjih nekoliko sedmica, Izrael je izvršio niz vojnih priprema na sjeveru zemlje te su poručili kako su spremni na rat protiv Hezbolaha u Libanu.

"Vrlo smo blizu trenutaka kada ćemo odlučiti da promijenimo pravila igre protiv Hezbolaha i Libana. U totalnom ratu, Hezbolah će biti uništen, a Liban teško pogođen kao država", poručio je Katz.