Bukti rat
0

Hezbolah objavio snimak žestoke vatre po izraelskim trupama na jugu Libana

F. H.
Screenshot
Screenshot
Medijski ured Hezbolaha objavio je snimak suprostavljanja izraelskim snagama na jugu Libana.

Snimak pokazuje kako Hezbolahovi pripadnici odbijaju upad izraelskih snaga oko gradova al-Taybeh i Rub al-Thalathin duž južne granice Libanona.

Na snimku se vidi lansiranje raznih vrsta raketa, a zatim i pogoci koji su izazvali i vatru. Kako video završava, prikazuje izraelske snage kako se povlače nakon izvlačenja svojih žrtava.

Od posljednjeg ažuriranja 15. oktobra do 27. oktobra, bolnice diljem izraelske okupacije primile su ukupno 1110 povrijeđenih osoba, prema izraelskom Ministarstvu zdravstva.

Od toga su 784 povrede zabilježene na sjeveru; u međuvremenu, u posljednja 24 sata, bolnice na sjeveru primile su dodatna 104 slučaja.

Izraelski mediji izvijestili su da su 23 izraelska vojnika ubijena u protekloj sedmici. Od kojih je 16 ubijeno u Južnom Libanu, pet u Pojasu Gaze, jedan na libanskoj granici i jedan na granici s Gazom.

Međutim, frakcije palestinskog i libanonskog Pokreta otpora opetovano su isticale da je žrtva mnogo veća, budući da Izrael nastavlja prikrivati ​​svoje teške gubitke usred stroge medijske cenzure.