Razorno oružje
0

Hezbolah objavio video lansiranja novih raketa Qader 2: Ima bojevu glavu od 250 kg

D. Dž.
Platforma X
Platforma X
Prethodnih dana su izvršeni brojni raketni udari na teritoriju Izraela, a sudeći prema objavljenom videu infrastruktura raketnih snaga Hezbolaha je i dalje aktivna.

Dok traju masovni zračni udari izraelskog zrakoplovstva po ciljevima Hezbolaha, ni šijtski pokret ne ostaje bez odgovora.

Pored brojnih raketnih napada višecijevnim bacačima raketa, Hezbolah djeluje i sa taktičkim balističkim raketama kratkog dometa što predstavlja poseban izazov za izraelsku protivraketnu odbranu.

Prethodnih dana raketne snage Hezbolaha su na teritoriju Izraela lansirale novu, nedavno predstavljenu balističku raketu Qader 2.

Raketa Qader 2 je duga čak 8.6 metara sa prečnikom od 620 milimetara uz domet od 250 kilometara. Međutim, prava opasnost od ovih raketa jeste njihova razornost koju obezbjeđuje bojeva glava od 250 kilograma.

Zbog mase od 3.200 kilograma ovu raketu transportuje i lansira mobilno kamionsko vozilo, a iz prikazanog lansiranja uviđa se koliko je zapravo razvijena podzemna infrastruktura Hezbolaha.