Centralni dio države
6

Hezbolah pokrenuo novi napad na Izrael, sirene za uzbunu oglasile se u više od 180 mjesta

V. K.
Letjelica koju je Hezbolah lansirao prema Izraelu (Foto: Reuters)
Letjelica koju je Hezbolah lansirao prema Izraelu (Foto: Reuters)
Pripadnici Hezbolaha pokrenuli su novi val napada na Izrael, a mediji u ovoj zemlji javljaju kako su se sirene za uzbunu oglasile na cijelom području centralnog Izraela.

Prema pisanju izraelskih medija, sirene su se oglasile na ukupno 182 područja u Izraelu, a izraelska vojska pokušala je presresti nekoliko projektila koji su ispaljeni iz Libana.

Za sada, nisu poznate informacije o tome da li su projektili prouzrokovali određenu štetu.

"Alarmi su se oglasili u Tel Avivu i u preko 180 mjesta širom centralnog Izraela. IDF je potvrdio kako rakete dolaze iz Libana", navedeno je.

Snage Hezbolaha su od ranog jutra započele niz napada na području vojne infrastrukture u Izraelu. Izraelski zvaničnici i dalje istražuju napad koji se dogodio u nedjelju, a u kojem je povrijeđeno više od 70 vojnika u napadu Hezbolaha na kasarnu izraelske vojske na Golanskoj visoravni.

Tim povodom, izraelske zračne snage su navele kako će proširiti područja upozorenja, što znači da će u Izraelu u narednim danima biti znatno više sirena za uzbunu. Prema podacima izraelske vojske, do sada je na Izrael ispaljeno više od 1.200 dronova.