Šokirani i policajci
0

Horor u SAD-u: Žena ubila svoju majku pa skuhala dijelove njenog tijela

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Policija u američkoj saveznoj državi Kentucky istražuje slučaj koji izgleda kao da je izašao iz horor filma. Tridesetdvogodišnja žena brutalno je ubila svoju 68-godišnju majku, raskomadala je na komade, a neke od tih dijelova skuhala.

Kada je specijalna jedinica stigla na mjesto zločina, nerđajući lonac je još uvijek bio topao.

Prema pisanju lista The New York Post, ovaj užasan događaj odigrao se prošle sedmice u zabačenom selu Mount Olivet. Ova mala zajednica, s kućama razbacanim uz cestu i okružena šumama, broji oko 300 stanovnika. U jednoj od kuća majka i kćerka su živjele zajedno.

Policajci su stigli na mjesto nakon što je na hitnu liniju pozvao majstor, koji je namjeravao izvršiti određene popravke u kući. Nije mogao ući unutra. Kada je pokušao koristiti stražnji ulaz, na dvorištu je prvo ugledao pramen kose, krvavi madrac, a na kraju i komade raskomadanog ljudskog tijela.

Majstor je istražiteljima rekao da je bio u kući dan ranije, te da su on i vlasnica kuće imali određenu nesuglasicu s njenom kćerkom. Mlada žena se ponašala agresivno i "proklinjala" ih.

"Djelovala je pomalo komično, kao da je neko prokleo, ali je istovremeno bila veoma napadačka", rekao je svjedok.

"Na mjesto su stigle dvije jedinice koje su pronašle komade tijela u dvorištu. Dobili smo nalog za pretres kuće i pozvali naš specijalni tim", izjavio je policajac David Jones.

Međutim, počiniteljica se zabarikadirala u kući, a policiji je trebalo dvanaest sati da je primora da napusti objekat. Čak su morali koristiti i suzavac.

Kada je žena, cijela prekrivena krvlju, izašla iz kuće sat vremena prije ponoći, a pripadnici specijalne jedinice ušli unutra, zatekli su prizor koji ih je šokirao, iako su se radilo o iskusnim policajcima.

Komadi raskomadanog tijela bili su razbacani po cijeloj kući, dok su neki od njih bili na peći u nerđajućem loncu koji je na dodir bio još uvijek topao. Nije jasno da li je počiniteljica nešto od toga konzumirala.

Mlada žena, koja ranije nije imala dosije, završila je u istražnom zatvoru. Osim za ubistvo, suočava se i s optužbama za manipulaciju dokazima i oskrnavljenje leša.

Kako je tačno vlasnica kuće ubijena, trebalo bi da pokaže obdukcija. Počiniteljici bi mogla prijetiti i smrtna kazna, iako je njena primjena u Kentuckyju obustavljena. Posljednja egzekucija u ovoj saveznoj državi izvršena je 2008. godine.

SAD