Stravična nesreća
279

Hrvatska u šoku: Peteročlanu porodicu "pokosio" pijani 29-godišnjak, majka poginula na mjestu

B. H.
Mjesto gdje se dogodila nesreća (Screenshot: HRT)
Mjesto gdje se dogodila nesreća (Screenshot: HRT)
Hrvatsku potresa teška saobraćajna nesreća. Na otoku Viru je vozilo udarilo peteročlanu porodicu. Majka je poginula, a djeca i otac su teško povrijeđeni.

Službenici koji su odmah po dojavi stigli na mjesto nesreće rekli su da je "prizor bio zastrašujući". Majka je poginula na mjestu. Povrijeđeno je dvoje male djece zajedno s ocem. Na mjestu tragedije zatečen je vozač u stanju šoka kada je shvatio što je učinio.

Kako hrvatski mediji saznaju iz izvora iz zadarske bolnice, najteže je povrijeđen trogodišnji dječak koji je sinoć operisan. Ima povrede glave i bore se za njegov život. Otac je također na odjelu intenzivne njege. povrjede su mu vrlo teške, a riječ je o povredama zdjelice, pluća i potkoljenice, ali nije u životnoj opasnosti. Čeka ga nova operacija.

Četverogodišnja djevojčica je također teško povrijeđena, ali nije životno ugrožena. Srećom, jedanaestomjesečna beba nije povrijeđena.

Za 24sata progovorio je Zaprešićanin Antun koji ljetuje na Viru. Rekao je da se nesreća dogodila u nenaseljenom području gdje nema kuća uz cestu.

"Već su dva automobila stala da pomognu. Vidjeli smo jedan auto prevrnut na krov, dječja kolica, a ljudi su komentirali da je vozač 'pokosio' porodicu s troje djece koja je šetala. Nije nam prvi put da smo svjedoci nesreća u ovoj ulici, koja ima puno zavoja, a vozači često voze prebrzo, dok nema svjetla, nema trotaora Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je zbrinula djecu, zatim policija i vatrogasci, koji je nažalost, na licu mjesta odmah javila da je djetetova majka preminula, vozač je bio očajan, u šoku, a prizor je bio strašan", kazao je Antun.

Danas su se oglasili i nadležni. Izvijestili su da se nesreća dogodila sinoć oko 23:40 u Ulici Put lozica, kada je 29-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka izgubio nadzor nad vozilom.

Vozio je brzinom neprilagođenom okolnostima, stanju ceste i vidljivosti. Prilikom izlaska na kolnike prvo je udario u stijene, a potom u pješake. Vozilo se od udara prevrnulo.

Pješaci su se inače kretali uz rub ceste, gdje nema trotoara niti javne rasvjete.

Vozač je alkotestiran. U trenutku tragedije bio je pijan.