Raste napetost
222

Iranski general zaprijetio Izraelu: "Cionisti će dobiti snažan i definitivan odgovor, u to nema sumnje"

V. K.
Sayyed Abdolrahim Mousavi
Sayyed Abdolrahim Mousavi
General iranske vojske Sayyed Abdolrahim Mousavi izjavio je na konferenciji za medije kako Izrael uskoro može očekivati odgovor Irana i osvetnički napad povodom ubistva lidera Hamasa Ismaila Haniyeha.

U razgovoru s novinarima, Mousavi je čestitao Hamasu na izboru novog vođe, a nakon toga se osvrnuo na izraelske aktivnosti.

"Cionistički režim će uskoro dobiti snažan i definitivan odgovor. U to nema sumnje. Kriminalna banda, koja se ne pridržava nijednog zakona te bezobzirno čini takve apsurdne radnje koje su suprotne svim zakonima, uvjerenjima i običajima, shvatila je brzinu vlastite propasti i žele se spasiti iz provalije. To se sigurno neće dogoditi", rekao je general iranske vojske.

Nakon napada Izraela u Teheranu, a tokom kojeg je ubijen vođa Hamasa Ismail Haniyeh, situacija na Bliskom istoku dodatno se zaoštrila, a svijet i dalje očekuje uzvratni napad Irana.

Uprkos brojnim izvorima, i dalje nije poznato kakvog će intenziteta napad Irana biti te da li će imati sličnosti s napadom koji je Teheran izveo u aprilu 2024. godine.

Također, ono što se sve češće spominje jeste i to da bi Izrael mogao biti napadnut s dvije strane, kako iz Irana tako i iz Libana, a taj napad bi trebale predvoditi snage Hezbolaha.