Poslali upozorenje
48

Izrael gađa južni Liban, građanima stigla poruka: Klonite se zgrada Hezbolaha, ubrzo ćemo napasti

I. Sa.
Foto: Mreža X/ Screenshot
Foto: Mreža X/ Screenshot
Ljudi u južnom Libanu i dolini Beqaa primaju tekstualne poruke u kojima ih upozoravaju da se klone zgrada koje Hezbolah koristi za skladištenje oružja.

"Ako se nalazite u zgradi koja ima oružje Hezbolaha, klonite se toga do daljnjeg", poručeno je kroz poruke.

Portparol IDF-a Daniel Hagari poslao je također poruku libanonskim civilima u pograničnim selima, upozoravajući ih da Hezbolah ne koristi njihove domove za skladištenje oružja.

"Svim stanovnicima mjesta u Libanu, upozorenje - ubrzo ćemo gađati terorističke ciljeve u Libanu. Pozivamo sve koji se nalaze u blizini imanja ili unutar kuća u kojima Hezbolah krije oružje da se odmah distancirate od njih, to je za vašu sigurnost i zaštitu", kaže on.

Hagari prikazuje ranije neobjavljene snimke operativaca Hezbolaha koji se pripremaju za lansiranje rakete iz civilnog doma u selu na jugu Libana. Zgrada je ciljana u vazdušnom napadu.

"Hezbolah dovodi vas i vaše porodice u opasnost. Hezbolah planira lansirati ovo oružje prema Izraelu, klonite ga se odmah radi vlastite zaštite", naveo je on.

U međuvremenu, Hagari kaže da su napadi u Libanu uslijedili nakon što je vojska identificirala pripreme Hezbolaha za lansiranje raketa na Izrael.

Libanski mediji izvještavaju o izraelskim zračnim napadima u južnom Libanu, kao i unutar zemlje u dolini Beqaa. IDF je saopćio da izvodi opsežne napade na Hezbolah u Libanu i da će kasnije dati više detalja.