Peti udar od početka rata
77

Izrael ponovo napao Bejrut, kažu da je meta bio lider Hezbolaha Hassan Nasrallah

N. V.
Foto: Times of Israel
Foto: Times of Israel
Izrael je danas izveo drugi zračni napad na području Dahieha, južnog predgrađa Bejruta, a informacije o posljedicama još nisu zvanično poznate.

Agencija Reuters, pozivjaući se na sigurnosne izvore, objavila je da je na meti bio lider militantne organizacije Hezbolah Hassan Nasrallah. Trenutno nije poznato da li je on povrijeđen.

Uprkos navodima IDF-a da je riječ o ciljanom napadu vojnika, na meti je bila i stambena zgrada u kvartu Ghobeiri, a na videosnimcima i fotografijama se vidi urušeni krov zgrade, iznad kojeg je dim. Spasilačke službe pokušavaju doći do civila koji su zarobljeni ispod ruševina.

Izrael je i jučer bombardovao Dahieh, tvrdeći da je na meti bio treći po komandi Hezbollahovoh vojnog krila Ali Karaki. Tvrde da je Karaki ipak preživio napad.Veliki broj ljudi je na bejrutskim ulicama koje su pod ruševinama.

Na jednom od snimaka se vidi osoba teško povrijeđena osoba dok leži na krovu automobila, a pretpostavlja se da je riječ o osobi koja je bila u zgradi koja je bila na meti napada.

Ovaj posljednji napad u predgrađu Dahiyeh, poznatom uporištu Hezbollaha, peti je izraelski napad na Bejrut usred rata.