Napadi ne prestaju
0

Izrael tokom noći bombardovao centar Bejruta nedaleko od parlamenta, ubijeno pet osoba

S. Š.
Izraelska vojska u toku noći građala stambeni kompleks u centralnom cijelu Bejruta (Foto: X)
Izraelska vojska u toku noći građala stambeni kompleks u centralnom cijelu Bejruta (Foto: X)
Najmanje pet osoba je ubijeno, a osam ranjeno u izraelskom zračnom napadu na zgradu u centru Bejruta, saopćili su libanski zvaničnici. Ovo je prvi napad uži centralni dio glavnog grada od kako je Izrael napao Liban.

U napadu na višespratnice u bloku u Bachouri u Libanu smješten je zdravstveni centar za koji Izraelci tvrde da je povezan s Hezbolahom i za koji je izraelska vojska rekla da je pogođen u "preciznom" napadu.

Ovo je prvi izraelski udar u blizini centra Bejruta - samo nekoliko metara od libanonskog parlamenta. Tokom noći bilo je još pet zračnih napada na ciljeve u južnom predgrađu Dahieh, javlja BBC.
Ovi napadi dolaze nakon što su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile da je osam vojnika stradalo u borbama na jugu Libana, što je njihov prvi gubitak od početka kopnenih napada na Hezbolah.

Osim toga, u posljednjim noćnim napadima u Dahiehu, u južnom predgrađu grada, čule su se tri eksplozije - od kojih je četvrta bliže centru.

Prije noćnih zračnih napada, libanonsko ministarstvo zdravlja saopćilo je da je 46 ljudi ubijeno, a 85 ranjeno u izraelskim napadima u posljednja 24 sata.