Nesuglasice u Tel Avivu
2

Izraelski zvaničnici u novom sukobu, Gantz reagovao na Netanyahuove izjave: "To su laži"

V. K.
Benjamin Netanyahu i Benny Gantz (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Netanyahu i Benny Gantz (Foto: EPA-EFE)
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu ponovno se sukobio s izraelskim zvaničnikom Bennyjem Gantzom, a ni ovaj put nije moglo proći bez teških riječi.

Naime, Netanyahu je posjetio sjevernu granicu Izraela te je rekao kako je povratak raseljenih stanovnika izraelski nacionalni cilj.

"Prije nekoliko dana osujetili smo iznenadni napad Hezbolaha na Izrael. Uništili smo hiljade raketa kratkog dometa koje su bile usmjerene na područje Golana. Zaustavili smo sve dronove koji su bili usmjereni na Izrael", rekao je Netanyahu.

Poručio je i kako to neće biti kraj priče s Hezbolahom.

"Kada će to biti kraj priče? Tek kada možemo sigurno vratiti sve Izraelce u njihove domove. To nije izjava, to je nacionalni cilj. Posvećeni smo tome i to ćemo uraditi uz vašu i Božju pomoć", poručio je.

Na ove izjave reagovao je Benny Gantz koji je rekao kako su tvrdnje Netanyahua laž.

"Niste pristali da to uvrstite u ciljeve rata, spriječili ste višemjesečnu diskusiju o preusmjeravanju resursa na sjever. Iznad svega, izgubili ste vrijeme. Čak i sada, i dalje ste odsječeni od stanovnika, stalno dolazite na sjever i ne srećete se s njima ili predsjednicima lokalnih vlada", poručio je Gantz.